Как да приготвите правилно и същевременно лесно хубаво кафе?
>
С френската преса можете да го направите в 7 стъпки:
1. Загрейте стъклената част, като я залеете с вряла вода.
Пригответе кафето с кафеена чаша.
2. Отстранете цедката и поставете средно едро прясно смляно кафе (в идеалния случай с грубост, наричана френч преса).
Подгответе кафето и го изсипете на повърхността.
3. Кипнете водата и я оставете да престои около половин минута (така ще достигне идеалната температура от 93°C). След това изсипете половината от нея във френската преса.
>Вижте и изчакайте да свърши.
4. След 20 секунди на повърхността ще се образува коричка. След това долейте кафето с останалата част от водата и разбъркайте добре след около 1 минута.
5. Поставете горната част на филтъра, така че филтърът да влезе под коричката кафе на повърхността. Изчакайте около 3-4 минути.
.
6. След това бавно и внимателно натиснете буталото с филтъра към дъното.
Пречистете филтъра, за да го изхвърлите.
7. Непосредствено след натискането изсипете цялото кафе от френската преса в чайник, термос или чаши.