До 20% отстъпка за градина | Спестете днес →
10 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

Как да изберем барбекю (не само) за градината

Едва ли някой може да си представи лятото без барбекю на открито. И ако сте от хората, които обичат да ядат и да приготвят сочни пържоли, не можете да минете без надеждна скара. Но как да се ориентирате в богатия избор?

Ще ви посъветваме как да изберете подходящата за вас скара.

Как да изберем (градинска) скара

Когато избирате барбекю, мястото, където ще го използвате, играе решаваща роля. Докато за приготвяне на барбекю в градината можете да използвате каквато си пожелаете скара, бездимната скара е подходяща за приготвяне на барбекю на балкона. Както вие, така и съседите ви ще оцените неговите характеристики.

Помислете колко често ще използвате грила, с какво пространство разполагате, как ще го съхранявате или пренасяте и дали искате да използвате газ, електричество или дървени въглища.

И накрая, трябва да вземете предвид и естетиката. Особено ако искате грилът да съответства на градинските ви мебели.

 

 

Как да изберем грил на дървени въглища

Ако обичате пукота на горящите въглени, грилът на дървени въглища е правилният избор. Когато избирате такава, обърнете внимание на нейната здравина и стабилност. Ако искате да можете да премествате грила, изберете подвижен грил. Решетката на грила трябва да има покритие, за предпочитане от неръждаема стомана. Уверете се, че грилът има и регулируема вентилация.

Предимства на грила на дървени въглища

  • Неповторимият опушен вкус на месото.
  • За пушене могат да се използват скари с капаци.
  • Постигат се високи температури, а месото се приготвя за по-кратко време..
  • Барбекю при всякакви метеорологични условия.
  • По-ниска цена.

Недостатъци на грила на дървени въглища

  • Изисква около 30 минути за загряване.
  • Температурата се регулира по-трудно.
  • По-сложна поддръжка поради капене на мазнина в огъня.
  • Само за употреба на открито.

 

 

Как да изберем газов грил

Ако не искате да избирате въглища и да разпалвате огън, газовият грил може да е подходящ за вас. Изберете такъв, който има поне две горелки и е изработен от качествени материали - неръждаема стомана или чугун. Пиезозапалвателят е удобен, тъй като той сам запалва искрата.

Предимства на газовия грил

  • Загрява бързо.
  • Равномерна температура.
  • По-малко дим.
  • Ниска поддръжка.

Недостатъци

  • По-висока цена.
  • Работа с газ.
  • Без опушен вкус на месото.

 

 

Как да изберем електрическа скара

Електрическата бездимна скара е идеална за печене на скара на балкона. Когато избирате такава, обърнете внимание на мощността. Ако искате да приготвяте барбекю често и за голям брой гости, потърсете грил с мощност поне 10 kW. За приготвяне на барбекю на контактна скара ще са достатъчни 2kW. Плочите за грил с незалепващо покритие осигуряват лесна поддръжка.

Предимства на електрическата скара

  • Бездимно печене на скара.
  • Лесно боравене.
  • Подходящ и за употреба на закрито.
  • Множество възможности за приготвяне на храна в допълнение към печенето на скара.
  • Печене без мазнини.

Недостатъци

  • По-малка повърхност.
  • По-дълго време за загряване на плочата.
  • Липсва опушеният вкус на месото.
  • Изисква хидроизолация.