Преди да започнете да избирате балконска скара, уверете се, че печенето на скара на балкона е разрешено във вашата сграда. Ако е забранено, няма друг избор, освен да се задоволите с преносима скара, която лесно можете да опаковате и да вземете на обществено място за пикник, където е позволено.
Забравете за класическата скара. В края на краищата, отворените скари с на дърва не са подходящи за малки пространства и добросъседски отношения. Вместо това, потърсете **бездимна или електрическа скара** за вашия балкон. Не само ще избегнете дим, но и неприятни миризми.
Изберете грил въз основа на размера на вашия балкон. Трябва да има известно място за приготвяне и сервиране на храна. Подредете съответно мебелите си за открито.
Опитайте да скицирате балкона си на хартия или да използвате маскираща лента, за да видите дали разположението на мебелите ще бъде удобно и лесно достъпно.
При бездимната скара използвате дървени въглища, но благодарение на иновативната технология не се отделя дим, миризма или вредни вещества.
Газова скара е подходяща за балкони. Лесно се контролира, а печенето на скара е подобно на печенето във фурна. Просто завъртете копчето и ще достигнете желаната температура. Освен това ще намалите риска от изгаряне.
С някои модели можете да приготвяте месо и така нареченото индиректно печене на скара, опушване или бавно печене на скара.
По-малка скара с една или две горелки обикновено ще е достатъчна за вашия балкон.
Просто включете електрическата скара в контакта и можете да приготвяте месо на нея, точно както на обикновена скара. И нещо повече, изключително лесно е.
Ако искате да спестите всеки сантиметър, изберете електрическа скара. Не само ще можете да печете на скара на балкона, но и можете да го използвате у дома през цялата година. Освен това, при някои скари можете да сменяте плочите – от метални, каменни до незалепващи.
Въпреки това, избягвайте контакт с вода, когато използвате електрическа скара.