15% намаление с код PROLET15 | Само до полунощ →
-20% на килими Flair Rugs с код FLAIR20 | Спестете днес →
10 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

Насладете се на есенно барбекю в градината

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Есенните барбекюта имат незабравим чар. Затова би било много жалко да премахнете скарата и градинските мебели с първите падащи листа. Барбекюто през есента може да бъде още по-приятно, отколкото през лятото. А какво да кажем за невероятно пъстрите и изкусителни есенни рецепти, които можете да приготвите на скарата!

Все още нямате скара? Няма значение. Изобщо не е нужно да чакате следващия грил сезон. В Bonami можете да се сдобиете с висококачествени грилове, с които ястията ви ще имат страхотен вкус и ще ви топлят.

Грил на газ

С понижаването на температурите газовите грилове имат своите предимства. За разлика от твърдите горива, температурата е по-постоянна, така че и след два часа на скарата ще ви е топло, без да се налага постоянно да тичате за дърва или да хабите дървени въглища.

Предимство на газовите грилове е и това, че са бездимни. Димът няма да проникне в любимия ви пуловер или дреха, така че можете да се сгушите в каквото ви е удобно навън край скарата. От друга страна, ще се лишите от автентичното пращене на дървените въглища, което прави атмосферата в градината още по-приятна. Така че от вас зависи какво ще предпочетете.

Подходящо време за приготвяне на скарата

За есенното гриловане предварителното загряване на скарата е от съществено значение, за да се гарантира, че храната се приготвя равномерно, без риск да залепне за решетката на скарата. За грилове на дървени въглища, загрейте предварително скарата, като запалите въглищата и ги оставите да горят, докато се покрият със сива пепел. За газови грилове загрейте предварително за 15 минути при затворен капак.

Използвайте непряка топлина за готвене, за да предотвратите изсъхването на храната. За да използвате непряка топлина, просто запалете една или две горелки на газов грил или изградете двузонов огън на грил с дървени въглища. След като грилът се нагорещи, поставете храната върху студената страна на грила и гответе със затворен капак.

Правилните помощници за грил

Изявете се на грила и покажете, че сте професионалист. Какви аксесоари за грил трябва да имате в комплекта си?"
  • Моторизирана игла за грил.
  • Термометър за грил: Термометърът за грил е задължителен не само през есента. Той ще ви помогне да контролирате вътрешната температура на месото, така че то да не бъде недопечено или изсушено.
  • Спринцовка за мариноване:
Не забравяйте също така, че истинският майстор на грила има предвид не само грила, но и грижата за него. С наближаването на зимата инвестирайте в качествено покривало за грил, за да предотвратите повреждането на грила от лед и сняг. Ако е възможно, преместете грила си под покрива или в гаража.

Наслаждавайте се на есенното си гриловане, като същевременно оставате на топло

Въпреки че лицето ви може да бъде гъделичкано от слънчевите лъчи, е много лесно да ви стане студено. От друга страна, би било срамно да прекратите барбекюто си рано само защото температурата е паднала за вечерта.

Сгушете се в одеяло или шал и отпийте глътка нещо горещо. Много полезни са и отоплителните радиатори на открито. Газовата лампа, огнището или радиаторът ще създадат приятна топлина и няма да се налага да се гримирате в три слоя дрехи.

Подходящите градински светлини, независимо дали са светлинни вериги или светлинни декорации, също ще помогнат за създаването на приятна атмосфера.

Какво да "хвърлим" на скарата през есента?

Есента е идеалното време за приготвяне на обилно месо и сезонни зеленчуци на скара. Ребрата, пържолите, пилешкото и свинските котлети са отличен избор за есенното барбекю. Опитайте също така да приготвите на грил царевица, картофи, лук, сезонни патисони или чушки. А какво да налеете в чаша за себе си или за гостите? Задължително трябва да се приготви вино, горещ сайдер или може би хубав силен джинджифилов чай.