15% намаление с код PROLET15 | Спестете днес →
-20% на килими Flair Rugs с код FLAIR20 | Спестете днес →
10 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

Две бързи рецепти за Хелоуин, с които могат да се справят дори децата

Опитайте нашите две лесни рецепти за Хелоуин. Ако се нуждаете от съвети за последната минута, тези сладкиши ще се харесат на всички гости.
Прилепите от бисквитките Орео са красива украса за празника Хелоуин

Прилепите от бисквитките Орео са красива украса за празника Хелоуин

Прилепи от бисквитки Орео

Какво ви е необходимо?

  • Бисквитки "Орео",
  • Очички или можете да си направите свои собствени, като използвате глазура от яйчен белтък и черен шоколад.


    Процедура
    1. Оставете настрана част от бисквитите Орео, които ще бъдат използвани за крилцата.
    2. Разделете тези бисквити на две и махнете белия крем. Разрежете ги наполовина с ножа и ги оформете като крилца.
    3. Използвайте другата част от бисквитите за телата на прилепите. Разделете и тези бисквити и поставете напуканите бисквити в пространството между двете вафли.
    4. Накрая добавете очичките - купени или предварително приготвени от белтъчна глазура и шоколад.

    Съвети: За направата на очите можете да използвате и отстранената бяла глазура от бисквитите. Оформете ги на малки топчета. След това сложете отгоре по една трохичка от бисквитите.

  • Можете да напълните бисквитите от бутер тесто с конфитюр или шоколад

    Можете да напълните бисквитите от бутер тесто с конфитюр или шоколад

    Призрачни тикви от бутер тесто

    Какво ви е необходимо?

  • Лист бутер тесто,
  • Конфитюр
  • яйца за покриване,
  • Формичка за изрязване на бисквити с форма на тиква.

    Процедура
    1. Разстелете тестото върху дъска за разточване и изрежете форми на тиква с формичка за сладки. Оставете половината от тиквите цели, а на другата половина изрежете лица.
    2. Намажете едната цяла тиква със сладко и след това я покрийте с друга тиква с лице.
    Подредете тиквата в кръг. 3. Използвайте вилица, за да притиснете по краищата. 4. Намажете с яйце и печете на 170 °C за около 20 минути.