Bonami Days до 50% намаление | Вземете намаление →
10 Лв за ВасРегистрацияВходКошницаMenu

Рецепта: палачинки със спанак, гъби и яйце

Ana Maria Davidovic
Ana Maria Davidovic
Bonami Blogger

Остават ли ви някога палачинки? Матея Делакорда има страхотна идея как да ги използвате и на следващия ден.

За 4 души са ви необходими:

  • 300 г гъби
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г спанак
  • сол, черен пипер и индийско орехче
  • 4 палачинки - можете да използвате остатъците или да направите нови палачинки
  • 4 яйца
  • сирене чедър за заливката

Приготвяне:

  1. Включете фурната на 200 градуса, като нагрявате отгоре и отдолу. Застелете тава с хартия за печене.

  2. Нарежете гъбите и ги запечете в маслото. Когато водата се изпари, добавете пресования чесън и спанака. Овкусете със сол и разбъркайте. Когато спанакът се сготви, подправете с черен пипер и индийско орехче.

  3. Разпределете зеленчуците върху палачинките, но не чак до краищата, тъй като ще сгъвате палачинките от четирите страни към центъра. Посипете с настъргания кашкавал и направете дупки в центъра на плънката, за да разбиете яйцата.

  4. Печете палачинките, докато белтъците се запекат, около15 - 18 минути, в зависимост от фурната.
Съвети на Матея за сервиране: Най-добри са, когато са още топли, но впечатляват и когато са охладени.