




Какво ще ви е необходимо за направата му:
1. Загрейте млякото до 80 градуса. На слаб огън, като разбърквате леко, започнете да добавяте изварата към горещото мляко. Разбърквайте, докато не започне да се отделя суроватката.
2. Вземете навлажнена памучна кърпа и я поставете в сито или отвор. След отделяне на суроватката прецедете цялата смес през кърпата и излейте суроватката.
3. Сложете изварата в тиган с разбитите яйца, към които се добавя кимион и сол. Към сместа се добавя и маслото. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа не залепне по стените на тигана.
4. Когато сместа е готова, изсипете съдържанието в друг съд. Оставете сиренето да изстине до стайна температура. След като изстине, го сложете в хладилника за поне 1 час (най-добре за 1 нощ).
5. Нарежете сиренето на филийки и сервирайте.





